Un bebelus din Statele Unite a devenit o premiera istorica pentru fertilizarea in vitro dupa ce a fost conceput cu ajutorul unui test revolutionar, relateaza The Guardian, preluat de stirileprotv.ro
Connor Levy s-a nascut pe 18 mai, in Philadelphia, Statele Unite. Parintii lui, Marybeth Scheidts, 36 de ani si David Levy, 41 de ani, au trimis celule din embrionii conceputi in vitro pentru un test revolutionar realizat de specialistii de la Oxford. Acestia au stabilit daca embrionii folositi pentru inseminare au sau nu defectiuni genetice. Acest proces i-a ajutat pe doctorii de la clinica de fertilizare sa selecteze embrionul cu numarul potrivit de cromozomi, crescand astfel sansele de a aduce pe lume un copil sanatos.
Cuplul din Philadelphia este primul din lume care beneficiaza de un astfel de test care mareste sansele de a concepe o sarcina fara probleme cu ajutorul fertilizarii in vitro. In stadiul actual, doar un sfert din embrionii folositi pentru inseminarea in vitro duce la nastere.
Tehnologia numita secventarea NGS (Next Generation Sequencing) permite medicilor sa afle daca un embrion are numarul potrivit de cromozomi. Daca un astfel de embrion are prea multi sau prea putini cromozomi, fatul nu se poate dezvolta si se ajunge la pierderea sarcinii sau la un copil cu multiple probleme de sanatate cum ar fi sindromul Down sau diferite tipuri de cancer. Testul mareste considerabil sansele ca un copil conceput in vitro sa se nasca sanatos. In plus, pentru ca se alege embrionul cu cele mai bune sanse de dezvoltare, costurile intregului tratament de fertilizare se micsoreaza simtitor.